Menni vagy maradni?

Apám azzal indított útnak 20 éve, hogy tanuljak, és találjam meg azt a munkahelyet, ahol megbecsülnek, és biztosíthatom a családom egzisztenciáját. Ezt a tanácsot kaptam útravalóul egy olyan embertől, aki a teljes életét egy munkahelyen töltötte el.

Így történt, hogy az első egyetemi vizsgaidőszak Brassóban, az építőmérnöki karon talált rám. Betont kellett volna tanulnom, helyette Jungot olvastam. Megbuktam. Örültem neki, otthagytam az egyetemet, az ösztöndíjat, és ezzel együtt az apám cégét, hogy a saját utamat kövessem.

Azóta több ízben megtapasztaltam az érkezés és távozás élményét. A saját életemben, és a céges közösségben. Nyolc éve, amikor az Integral Vision elindult, a fókuszkérdés az volt, hogy mitől fogják jól érezni magukat a csatlakozó emberek az IV-ben. Ez foglalkoztat azóta is. Hogyan teremthető meg az a légkör, ahol a résztvevőknek nem kell letérniük a saját útjukról, ahhoz, hogy a közösségben maradhassanak? Mikor jön el az a pont mégis, amikor más környezetben érdemes továbbmenni?

Bizonyára mindannyian másként mérlegeljük a menni vagy maradni kérdést. Élethelyzettől, karaktertől és céloktól függően különböző súlyban számít a fizetés, a munkakörülmények, és a perspektíva. Van öt kérdés, ami – ha különböző súlyozással is – de mindannyiunk számára fontos lehet. Mind az öt szempontra külön bejegyzést szánok, melyet a következő két hónapon belül tervezek közzétenni.  

Hogy érzem magam a munkahelyemen?

Talán ez a legnehezebben megfogható kérdés. Mi a domináns hangulatom, ha az irodában vagyok? Ehhez képest hogy érzem magam otthon? Hát a barátaimmal? Mi befolyásolja a hangulatomat? Mire tudok hatni, és mi az, ami inkább a körülményeken múlik? Milyen pozitív érzelmek lehetnek egy munkahelyen?

El tudok mélyülni a munkámban?

Mi kell ahhoz, hogy növeljem a flow-élmények számát? Miben érdemes erősödnöm? Hogyan hozható létre egy olyan biztonságos környezet, ahol zavartalanul dolgozhatok a feladataimon?

Értékes munkát végzek?

Milyen értékek fontosak számomra? Mi alapján tudom eldönteni egy munkáról vagy feladatról, hogy az értéket szállít-e valakinek? Tudok dönteni abban, hogy milyen feladatokban veszek részt?

Milyen a csapat?

Milyenek a kapcsolataim? Néhány erős, vagy több felszínes? Hogyan kapok visszajelzést a többiektől a munkámra vonatkozóan? Hogyan adok visszajelzést a többieknek? Milyen kommunikációs kultúra jellemzi a közösséget? Mennyire nyílt a kommunikáció? Van-e kémia a többiekkel?

Ki tudok teljesedni?

Tudom növelni a hatékonyságomat? Nőtt a teljesítményem az elmúlt években? A feladatokat magam választom meg, vagy más szignálja rám? A teljesítés ritmusát magam döntöm el, vagy más elvárásához kell igazodnom? Másokhoz, vagy magamhoz mérem a teljesítményemet?

Erről a témáról legutóbb a Kürt Akadémián tartottam workshopot. Az itt használt slideok elérhetők alább: https://prezi.com/view/xeeSAd5dbwXDU2QD9sDf/

Érczfalvi Andrással beszélgettünk a témáról az "Online trendek" c. műsorban: